Smart-lifestyle doneert aan goede doelen

Smart-lifestyle doneert aan goede doelen

Project “Smartlife Clean Water”

Smart-lifestyle is sinds kort gestart met het doneren aan goede doelen! Voor ons in Nederland is schoon drinkwater vanzelfsprekend, maar dat is niet voor iedereen zo en daar willen wij wat aan doen. Met het starten van het project “Smartlife Clean Water” willen wij ervoor zorgen dat gezinnen en gemeenschappen in ontwikkelingslanden de mogelijkheid krijgen om over gezond en schoon drinkwater te beschikken. Om dit te kunnen realiseren zullen wij 10% van een verkochte waterfles doneren aan goede doelen die zich bezighouden met waterprojecten over de gehele wereld. Deze projecten bestaan uit het gratis verstrekken van jerrycans om water te vervoeren, tot het installeren van waterpompen om mensen te voorzien van water.

Gevolgen
Er zijn helaas nog miljoenen mensen over de hele wereld die geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Vuil drinkwater kan leiden tot verschillende ziektes zoals cholera, tyfus en diarree. In veel arme gemeenschappen ontbreekt het bij de huizen aan stromend water en sommige gezinnen hebben niet eens een waterput in de buurt. Zij moeten in plaats daarvan elke dag water halen. Dit is in de meeste gevallen een klus voor de kinderen en met name voor meisjes. Hierdoor is er geen tijd voor school.

Dus niet alleen schoon water, maar ook de toegankelijkheid tot schoon water bevordert de lichamelijke gezondheid. Het bespaart mensen veel tijd als men de beschikking krijgt tot veilige waterbronnen. Het leven zal hierdoor enorm veranderen en met onze hulp kan iedereen deel uitmaken van dit positieve verschil.

Waar gaat de donatie naartoe?
De eerste donatie is gegaan naar Amref flying doctors. Zij houden zich momenteel bezig met het toegang geven tot schoon drinkwater aan ruim 144.000 mensen in Ethiopië. Een goede gezondheid is een mensenrecht, vinden zij. Vanuit die overtuiging werken zij samen met de lokale bevolking aan betere gezondheid in Afrika.

Zij richten zich op de opleiding van lokale mensen en op de bestrijding van ziektes. Ook zijn ze gesprekspartner van overheden, met als doel een blijvende verbetering van gezondheidssystemen.

Uw hulp is nodig!
Door gebrek aan schoon water overlijden jaarlijks 430.000 kinderen aan de gevolgen van diarree. Dat zijn 1.200 kinderen per dag. Het kost maar €15 om iemand voor altijd schoon water te bieden. Door een waterfles te bestellen bij Smart-lifestyle, helpt u deze mensen aan schoon drinkwater en ontvangt u een handige fles, een win-winsituatie dus. Bestel nu!

 

 

Geschreven door: Amy Booister

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *