Tekenen van te weinig water drinken

Tekenen van te weinig water drinken

Het is een algemeen vuistregel: Drink 1,5 a 2 liter vocht per dag. We proberen elke dag aan deze norm te voldoen, maar lukt ons dat ook echt? En drinken we ook gezond? Hoe geeft jouw lichaam aan dat er behoefte is aan water? Lees de volgende tekenen van een tekort aan water drinken.

1. Droge huid
Wist je dat onze huid de grootste orgaan is met c.a. twee vierkante meter bij een volwassene. Het is hiermee tevens de belangrijkste orgaan van ons lichaam. Bij een tekort aan vocht wordt je bloedvolume verkleint en kan je huid hierdoor minder goed hydrateren. Het in goede conditie houden van je huid vergt veel inspanning, maar als je ervoor zorgt dat je voldoende water drinkt, dan heb je de helft van het werk al gedaan.

2. Hoofdpijn
Te weinig drinken kan hoofdpijn veroorzaken. De hersenen bestaan voor een groot gedeelte uit vocht en kunnen er dus niet zo goed tegen als er te weinig vocht in je lichaam komt. Bloedvaten gaan zich uitzetten om het aanwezige vocht wat er is te kunnen gebruiken.

3. Slechte adem
Dagelijks dienen wij onze tanden te poetsen. De speeksel in je mond zit vol met bacteriën die een schoonmaak functie heeft. Een te kort aan vocht zorgt ervoor dat je lichaam slecht speeksel produceert. Het gevolg hiervan is dat je een droge mond krijgt en een stinkende adem.

4. Gele urine
De hoeveelheid afvalstoffen in je plas bepalen de kleur van je urine. Urine is samengesteld uit Ureum, Zouten en Water. Als je niet genoeg drinkt, dan is het vochtpercentage in je urine laag. Het gevolg hiervan is dat de kleur donkerder is dan normaal. In de ochtend is je urine altijd geconcentreerder doordat je ’s nacht niet drinkt maar wel zweet. Normaal en gezond kleur van je urine is helder-of felgeel van kleur.

5. Grote boodschap
Het kan voorkomen dat het niet lukt om een grote boodschap te doen. Water is essentieel in je spijsverteringskanaal. Drink je namelijk te weinig water, dan kunnen o.a. vezels in je darmen verstopt raken. Je ontlasting wordt dan hard en droog. Bij een goed gehydrateerde lichaam lukt het beter.

6. Moe
Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat water tekort kan leiden tot het minder aanmaken van aminozuren. Deze bouwstoffen vervullen een belangrijke rol in de energiehuishouding. Er zijn veel mensen die lijden aan vermoeidheid zonder dat ze zich lichamelijk of geestelijk ingespannen hebben.

7. Rusteloosheid
Door te weinig water drinken kan je geïrriteerd raken. Dit is precies hetzelfde bij honger. Zorg ervoor dat je dan voldoende vocht binnenkrijgt.

Fruit Infuser Waterfles

De Fruit Infuser is een trendy en hippe waterfles. Door het fruitfilter voeg je makkelijk vruchten toe die jij lekker vindt. Hiermee kan je dagelijks genieten van heerlijk gezond water met een frisse fruitsmaak. Je lichaam heeft per dag minimaal 2 liter water nodig. Dit wordt net iets makkelijker met de Fruit Infuser Waterfles. Ideaal te gebruiken voor onderweg, op het werk, tijdens het sporten of gewoon thuis. De inhoud van de flessen zijn 700ml en 800ml. De Fruit Infuser Waterfles is makkelijk te reinigen, is voorzien van duurzame Trstan plastic en is PBA vrij. De Fruit Infuser bevat een vinger gat handvat om de fles gemakkelijk mee te nemen.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *