Stop met Suiker

Stop met Suiker

SUIKER IS GIF

Minder bekend is dat  suiker ontzettend verslavend is, je er moe van wordt, het je immuunsysteem kan onderdrukken, spijsverteringsproblemen geeft, kan bijdrage aan eczeem, hoofdpijn kan veroorzaken, je huid verouderd, epileptische aanvallen kan veroorzaken, hormonale stoornissen in de hand werkt en zelf depressie kan opwekken.

En zo kunnen we wel even doorgaan. Er wordt steeds vaker gesteld dat suiker vergif is. Er wordt ook gezegd dat als suiker nu (met de kennis van tegenwoordig) geïntroduceerd zou worden het waarschijnlijk verboden zou worden om gezondheidsbedreigende redenen.

Aan veel producten wordt tegenwoordig helaas suiker toegevoegd. Probeer geraffineerde suiker zoveel mogelijk uit je voedingspatroon te schrappen. Een hele goede eerste stap voor iedereen die wilt stoppen met suiker is in ieder geval, stoppen met het drinken van frisdrank.

Dat cola suiker bevat (maar liefst 8 klontjes per glas) dat weten ook de meeste mensen nog wel. Maar dat aangemaakte Roosvicee er 5,5, Fristi 5 en Wicky, Dubbelfris en appelsap 5 klontjes per glas bevatten is al weer minder bekend.

De meest misleidende drankjes zijn, drankjes zoals Vifit en bijvoorbeeld Vitamin Water. Op beide staat het ‘ik kies bewust’ logo maar dat zegt niet veel. Met de hoeveelheid suiker wordt in ieder geval totaal geen rekening gehouden bij het toekennen van dit ‘keurmerk’.

Vifit is een ‘natuurlijke’ zuiveldrank en is daarom zogenaamd gezond, maar bevat daarnaast zo’n 5 klontjes suiker per glas. Vitamin Water is een natuurlijk mineraalwater drankje zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. De vitamines komen niet uit fruit of groeten, maar zijn er aan toegevoegd en het tweede ingrediënt dat op het label vermeld staat is suiker. Eigenlijk is het gewoon suikerwater. Een flesje bevat zo’n 7 suikerklontjes.

Probeer de light frisdranken ook te vermijden, deze producten bevatten ook schadelijke ingrediënten . Veel gebruikte zoetstoffen zijn aspartaam, sucralose en sacharine. Onderzoek heeft aangetoond dat deze stoffen je nieren kunnen aantasten, de kans vergroot op een hartaanval, en zorgt voor een instabiele bloedsuiker, waardoor je weer eerder iets wilt gaan eten. Daarnaast heeft aspartaam meer dan 95 bijwerkingen zoals hoofdpijn, concentratiegebrek, chronische vermoeidheid, opgeblazen gevoel en meer.

WAT KAN IK DAN WEL DRINKEN?

Maar wat kan ik wel drinken? Het beste antwoord heel is simpel: water. Het scheelt naast heel veel suiker met de eerder genoemde bijwerkingen ook gewoon heel erg veel calorieën.

Positieve effecten van water drinken zijn er in overvloed, een paar noem ik hier: het geeft je energie, verlaagt het de kans op hart en vaatziektes (bij minstens 5 glazen per dag) en stilt het hongergevoel (wat vaak trouwens eigenlijk verward wordt met dorst!). Je lichaam heeft voldoende water nodig om goed te functioneren en krijgt ook vocht binnen door andere dranken en je eten, maar direct water drinken maakt voldoende vochtopname een stuk makkelijker. Daarnaast is het ook nog eens heel goedkoop.

Wanneer je water saai vind kun je er voor de smaak wat schijfjes citroen of sinaasappel aan toevoegen. Wat ook erg lekker is maak een kan water met wat munt of basilicum. Het water neemt licht de smaak over, echt heerlijk verfrissend.

Geen frisdrank is in het begin even wennen, en het kan even moeilijk zijn om over te schakelen. Maar op een gegeven moment wil je niet anders meer en is het prettig om altijd, overal, lekker makkelijk iets te kunnen drinken.

OPLOSSING:

Fruit Infuser Waterfles

De Fruit Infuser is een trendy en hippe waterfles. Door de fruit filter voeg je makkelijk vruchten toe die jij lekker vindt. Hiermee kan je dagelijks genieten van heerlijk gezond water met een frisse fruitsmaak. Je lichaam heeft per dag minimaal 2 liter water nodig. Dit wordt net iets makkelijker met de Fruit Infuser waterfles. Ideaal te gebruiken voor onderweg, op het werk, tijdens het sporten of gewoon thuis.

De Fruit Infuser waterfles is makkelijk te reinigen, is voorzien van duurzame Trstan plastic en is PBA vrij. De Fruit Infuser waterfles is de ideale alternatief om frisdrankjes te vermijden.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *