Water met Sole!

Water met Sole!

Sole is een zoutoplossing van Keltisch zeezout. Sole bevat maar liefst 84 mineralen waaronder calcium, magnesium, fosfor, kalium, natrium en chloride. Daarnaast bevat het alle spoorelementen, waaronder ijzer en zink. Een betere, goedkopere en effectievere manier om jezelf natuurlijke mineralen toe te dienen is er niet. Zout is onmisbaar voor je lichaam. Zout heeft een hele slechte naam, omdat veel mensen teveel (geraffineerd/bewerkt) zout binnenkrijgen. Geraffineerd zout bevat maar twee elementen en kent geen enkele voedingswaarde en doet, net als geraffineerde suiker, afbraak aan je lichaam. Onbewerkt, grijs zeezout (Keltisch zeezout) is een heel ander soort zout!

Doordat je het Keltische zeezout oplost in water, worden de mineralen zo klein dat ze direct door je cellen opgenomen kunnen worden in je bloed. De zoutoplossing heeft dan bijna dezelfde samenstelling als ons bloed en wordt daarom ook direct opgenomen waardoor de spijsvertering wordt overgeslagen. Keltisch zeezout is het meest natrium arme zeezout ter wereld en is 7 tot 8 keer zouter dan zeewater. Het zout wordt op geen enkele manier bewerkt en is daardoor grijs van kleur.

Enkele voordelen van sole op een rijtje:
-Verbeterd de spijsvertering.
-Versterkt het immuunsysteem.
-Ontgift. -Werkt vochtafdrijvend.
-Reguleert de bloeddruk. -Stimuleert de stofwisseling.
-Kan huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem of uitslag verlichten wanneer het op de huid aangebracht wordt (bijvoorbeeld in bad, voeg 3-5 eetlepels toe aan een bad).
-Door de vele mineralen waaronder magnesium werkt het ook goed tegen spierpijn en spierkrampen. -Het brengt de zuurtegraad van ons lichaam in balans en voert overtollige zuren af.
-Zweet je veel? Dan verlies je veel zout en mineralen. Het is belangrijk dit weer aan te vullen met sole.

Hoe maak je sole?
Neem een afsluitbare pot en vul deze voor 1/3 met Keltisch zeezout en voor 2/3 met water. Schud totdat het Keltisch zeezout grotendeels is opgelost. Er zal een gedeelte van het zout niet oplossen en op de bodem blijven liggen. Dit komt omdat het water dan alle mineralen heeft opgenomen. Zet deze pot in de koelkast. Iedere ochtend en avond (tussendoor mag ook) drink je een glas water met daarin twee theelepels sole oplost. Het zal je verbazen dat het water niet zout zal smaken, maar juist zacht van smaak is! Je kan spelen met de hoeveelheid sole die je in het water doet. Als het water wel zout smaakt, dan doe je de volgende keer minder sole in het water.

Handige tip om overal sole water mee te nemen is met de Waterflessen van Smart-lifestyle. Voeg er nog een Citroen smaak aan toe en je hebt een verfrissende, gezonde drank!

Bron: http://www.livelife-healthy.nl/

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *