8 slimme redenen om meer water te drinken in plaats van frisdrank.

8 slimme redenen om meer water te drinken in plaats van frisdrank.

1. Je vochtbalans op peil houden
Het menselijk lichaam bestaat voor meer dan 60% uit water. In het dagelijks leven verliezen we voortdurend vocht: dit moet aangevuld worden om gezond te blijven. Is het verlies niet in balans met wat je aanvult? Dan kan je uitgedroogd raken. Water is nodig om goed te functioneren.

2. Calorieën onder controle houden
Voedingsdeskundigen raden aan om een groot glas water te drinken voor je gaat snacken. De kans is namelijk groot dat je dan net zo goed tevreden bent als een snack. Denk nu niet dat veel water de truc is om kilo’s kwijt te raken. Dat is niet helemaal waar, maar het zorgt voor een goede balans. Vervang suikerrijke dranken door water en kies regelmatig voedingsmiddelen met een hoog watergehalte zoals fruit, groenten, soep e.d.

3. Vlotte darmtransit
Gelukkig zorgt dagelijks de juiste hoeveelheid water drinken ervoor dat alles gesmeerd loopt in je maag-darmstelsel. Wie te weinig drinkt, zal minder regelmatig naar het toilet moeten. Water en voldoende vezels vormen een gouden duo voor de gezondheid van je darmen. Wie dagelijks een liter water achteroverslaat zal al na twee weken verschil merken!

4. Boost in productiviteit
Begin je productieve werkdag het liefst met een glas water. Het menselijk brein functioneert beter als het lichaam voldoende vocht binnenkrijgt. De grijze massa van iemand met dorst stuurt namelijk voortdurend het signaal “ik wil water” uit. Pas nadat er voldaan is aan deze eis, kunnen de hersenen zich volledig op zijn taak (thuis of tijdens het werk) focussen.

5. Extra energie
Jij dacht dat koffie het ideale drankje is om mee wakker te worden? Fout! Na zeven tot acht uur slapen heeft je lichaam water nodig. Spoel daarom elke ochtend eerst alle toxines weg, hydrateer je brein voor een frisse geest en vul je maag met een drankje dat geen calorieën bevat voor je je op het ontbijt stort. Dit zorgt namelijk voor een extra energierijke start.

6. Mooie huid
Toxines in het lichaam kunnen de huid doen ontsteken, waardoor je uiteindelijk last krijgt van verstopte poriën en puistjes. Wie te weinig water drinkt krijgt sneller een droge, doffe huid en ook rimpels. Voldoende water drinken is daarom de absolute oplossing voor een zuivere huid.

7. Gezonde nieren
Je nieren zijn heel de dag door bezig met het filtreren van je lichaam. Wie te weinig water drinkt, loopt een hoog risico op nierstenen. Zuiver je nieren door het voldoende drinken van water!

8. Brandstof voor je spieren
Als laatst dient water als brandstof voor je spieren. Wie veel sport en beweegt verliest een grote hoeveelheid aan water. Dit is essentieel voor een goede werking van de spieren. Drink twee uur voor het sporten een halve liter water en vul dit daarna geregeld aan. Dit voorkomt spierpijn, pijnlijke gewrichten en algemene spanningen in het lichaam.

Fruit Infuser Waterfles
De Fruit Infuser is een trendy en hippe waterfles. Door de fruit filter voeg je makkelijk vruchten toe die jij lekker vindt. Hiermee kan je dagelijks genieten van heerlijk gezond water met een frisse fruitsmaak. Je lichaam heeft per dag minimaal 2 liter water nodig. Dit wordt net iets makkelijker met de Fruit Infuser waterfles. Ideaal te gebruiken voor onderweg, op het werk, tijdens het sporten of gewoon thuis. De inhoud van de flessen zijn 700ml en 800ml. De Fruit Infuser waterfles is makkelijk te reinigen, is voorzien van duurzame Trstan plastic en is PBA vrij. De Fruit Infuser bevat een vinger gat handvat om de fles gemakkelijk mee te nemen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *